Picturi pe numere: sfaturi de colorat, metode și sfaturi de pictură
“Oricine poate deveni artist!” – astăzi acest motto este mai relevant că niciodată. Da, nu va mirați, în perioada actuală oricine se poate simți precum un inventiv Leonardo da Vinci sau un Van Gogh expresiv. La urma urmei, înainte, pentru a vă picta propria pictură, trebuia să studiați ani de zile la o școală de artă sau, cel puțin, să urmați cursuri costisitoare de pictură.
Și toți doritorii, indiferent de sex și vârstă, își pot crea propria pictură de natură statică, portret sau peisaj în doar 3-5 zile – la fel că un adevărat maestru din celebrele expoziții din galerii. Care este cauza acestui fenomen? Picturile pe numere, care în secolul XXI câștigă din ce în ce mai multă popularitate. La urma urmei, acestea permit tuturor celor care-și doresc să-și dezvolte potențialul creativ, chiar dacă nu au suficientă experiență sau timp liber. Ne bazăm pe principiul „all inclusive”.
Ce este deosebit de frumos, orice set pentru pictură pe numere include deja tot de ce aveți nevoie: cutii numerotate de vopsele, una sau mai multe pensule, instrucțiuni, o listă de verificare pentru verificarea nuanțelor, divizată în sectoare și marcată cu numere pe o pânză cu o targă și suporturi pentru perete pentru pictura finisată. Puteți începe să creați imediat! Dar mai întâi, ar trebui să alegeți baza dorită pentru pictură și să va familiarizați cu trucurile de vopsire.
Conform regulilor sau nu?
Desigur, arta contemporană deja de mult timp nu are instrucțiuni clare de ce este „permis” și ce este „inadmisibil”, iar regulile artei moderne există doar pentru a fi încălcate. Dar pentru acestea trebuie cunoscute câtuși de puțin și, prin urmare, înainte de a începe să despachetați cutia mult-dorită cu pictură pe numere și vopsele, merită să studiați enciclopediile de pe Internet pentru a vă învața sau reîmprospăta memoria conceptelor de lumina și umbră, linie și umbrire, perspectivă și plan, față și fundal, separarea culorilor și contrastul…
Și dacă sunteți un începător și nu aveți experiență în crearea picturilor pe numere, atunci este mai bine să urmați instrucțiunile cu exactitate ale fiecărui set. Iar atunci când veți asimila tehnicile de bază ale acestui tip de pictură, veți putea deja să vă dezvoltați bagajul tehnicilor și trucurilor de pictură personale. Mai mult de atât, nu există atât de multe tehnici de bază care facilitează în mod semnificativ pictura.
4 metode magnifice de a picta picturi pe numere
Există 4 principii ale picturii unui tablou. Le veți memora fără dificultate, deoarece sunt neobișnuit de logice și funcționale, iar bunul simț și comoditatea le determină oricum.
De la luminos la intunecat
Pictând peste zone albe, galbene, albastre sau roz la început, veți evita pete accidentale. La urma urmei, este mult mai ușor să ștergeți sau să suprapuneți o nuanță pastel cu o altă culoare decât o culoare vibrantă sau întunecată.
De la mai mare la mai mic
Dacă pictați la început toate detaliile mari ale imaginii, atunci nu numai că veți evita greșelile și petele menționate mai sus, dar puteți plasa corect nuanțele și puteți picta cele mai mici detalii, puteți pune frotiul de culoare și veți putea evidenția corect. Deci, va fi mai ușor să comparați „lucrurile mici” cu principalele pete semantice ale imaginii: trebuie să recunoașteți, după ce ați pictat vaza și cei trei mari muguri din ea, vă va fi mai ușor să plasați florile mici și frunzele buchetului în apropiere.
De la centru spre margini
Pictând în această direcție, cu siguranță nu veți păta modelul deja desenat de pe margine cu mânecă cămășii sau a cotului. De regulă, în centrul imaginii artiștii clasici plasează imaginea principală, indiferent dacă este o colibă într-un peisaj pastoral sau un castron cu fructe într-o apetisantă natură statică.
De sus în jos
Acest mod de a picta de-a lungul pânzei vă va permite, de asemenea, să nu ștergeți vopseaua deja aplicată cu coatele, acestea se vor usca în timpul procesului de aplicare, iar când veți ajunge la marginea inferioară, partea superioară a picturii va fi aproape uscată.
Cum să țineți pensula când pictați?
Cel mai ușor și confortabil mod de a ține pensula este același precum ați ține un pix. În același timp, mâna dvs. ar trebui să fie sprijinită de ceva. Acest lucru este suficient pentru a nu obosi, iar pictura să fie îngrijită. Pentru început, ar trebui să stăpâniți frotiurile obișnuite: încercați doar să pictați fiecare fragment numerotat cât mai uniform posibil, făcând mișcări netede cu pensula de la stânga la dreapta (dacă sunteți dreptaci), punând vopseaua într-un strat de aceeași grosime, fără a trece peste contur. Odată ce stapaniti acest lucru, puteți experimenta cu grosimea stratului, eclozionarea și chiar punctarea, dacă intenția dvs. artistică o impune. De exemplu, dacă trebuie să pictați un nor de ploaie abundență saturat cu apă. Partea sa inferioară este necizelată și întunecată, care este bine transmisă de micile valuri de puncte, iar firele de ploaie, sunt cel mai ușor de imitat cu eclozari scurte oblice.
Mix luminos: cum se amestecă corect culorile?
De regulă, vopselele sunt deja amestecate în set, motiv pentru care există atât de multe numere în el, deoarece fiecare dintre ele determină o anumită nuanță, care uneori diferă doar cu o fracțiune de ton față de cea anterioară. Dacă în procesul de pictură rămâneți fără culoarea dorită, este foarte posibil să o amestecați de sine stătător din vopselele deja existente. De obicei, tonurile deschise se finisează mai devreme, deoarece există de obicei mai multe pete luminoase într-o imagine decât întunecate și, prin urmare, trebuie doar să diluați ușor cu alb tonul cel mai apropiat în tonalitatea de care aveți nevoie. Cel mai bine este să faceți acest lucru pe o paleta sau o foaie de carton și nu direct în sticluța cu vopsea, pentru a nu strica accidental întreaga masă de vopsea.
Eficient și cu efect: estompați marginile
Este uimitor, dar cu doar două metode – crearea unor limite clare sau neclare – puteți da profunzime imaginii, expresivitate și un aspect profesional. Pentru a înțelege unde merită să faceți conturul cel mai clar și unde să estompați ușor marginile, este suficient să luați în considerare cu atenție aceste locuri pe reproducerea exemplarului.
Pentru sclipire: 3 lăcuiri unice
Când pictura este gata, probabil că veți să-i dați un luciu și să o protejați de praf, crăpături și decolorări acoperind-o cu o bază de protecție transparentă. Lacul acrilic mat este bun prin faptul că se usucă neobișnuit de repede și, de asemenea, conferă vopselelor o luminozitate suplimentară. Literal, în decurs de 6-8 ore după acoperirea imaginii, o puteți agăța cu mândrie pe perete și vă puteți invita familia și prietenii la propria expoziție.
Luciul, așa cum sugerează și numele, conferă imaginii o strălucire și o netezime deosebită. Acesta este un plus dacă doriți să neteziti oricare rugozitate, dar un minus dacă doriți să accentuați volumul. Pentru oferirea texturii, nuanța de mat menționată se descurcă mai bine.
Efectul de craquelure este cu adevărat magic: Vă permite să îmbătrâniți nobil o imagine complet nouă în anumite momente, acoperind suprafața cu o rețea de fisuri bizare-pânză de păianjen, transformând un portret nou creat sau peisaj în antichități elegante.
Materiale de suport
Înainte de a începe lucrul, ar trebui să acoperiți masa cu ziar sau peliculă, să instalați o lumină strălucitoare, dar nu care orbește, și să vă aprovizionați cu scobitori și tampoane de bumbac. Primul vă ajută la trasarea chiar și a celor mai subțiri linii, iar al doilea va fi util pentru a îndepărta excesul de vopsea în timp sau pentru a corecta o lovitură nereușită. De asemenea, este posibil să aveți nevoie de un set de pensule de cea mai bună calitate și diametre diferite, o paletă și chiar un șevalet, dacă urmează să pictați în aer liber sau la vilă. Dar nu va grăbiți să deschideți imediat toate cutiile de vopsea: acrilicul se îngroașă rapid, așa că deschideți-le în etape, număr cu număr.