Ierarhia complexității picturilor pe numere
Toate picturile pe numere sunt împărțite în cinci poziții în funcție de nivelurile de dificultate. Fiecare dintre poziții definește un set de acțiuni necesare de realizat, la finalul cărora artistul așteaptă un anumit rezultat final. Se stabilește următoarea ierarhie:
Picturi pe numere de nivelul de dificultate 1.
Aceasta include cele mai simple picturi, în care se folosesc 2 – 3 culori de bază. Mai mult, aria de acoperire a fiecăreia dintre culori este relativ mare. Este greu să greșiți aici. De obicei, astfel de imagini sunt ușor de desenat chiar și pentru un copil. Nu este surprinzător, cea mai comună tema aici sunt poveștile de desene animate pentru copii mici.
Picturi pe numere de nivelul de dificultate 2.
O trăsătură distinctivă a acestui nivel de complexitate este reducerea suprafeței utilizabile a desenului. În acest caz, este implicat un număr mic de culori (2 – 4 culori). Numărul de caractere active poate crește. Perfecte pentru un artist începător. Cu ajutorul unei astfel de set pictură pe numere, este bine să învățați cum să navigati în timp ce alegeți culoarea potrivită pentru a umple o anumită zona. Numărul de erori este mic. Chiar dacă ceva a mers prost, puteți oricând corecta fără dificultate inexactitatea.
Picturi pe numere de nivelul de dificultate 3 (medie).
Această opțiune este potrivită pentru începătorii care au o idee despre pictură. Numărul de culori în acest caz crește semnificativ. Poate fi de la 5 la 20 de nuanțe diferite. Printre caracteristici, trebuie de remarcat faptul că aria fiecărei secțiuni este de aproximativ 1-2 centimetri sau mai mult. Astfel de zone reprezintă aproximativ 75% din întreagă imagine. Permite minimizarea erorilor în timpul vopsirii suprafeței. Dar necesită o atenție sporită din partea artistului.
Picturi pe numere de nivelul de dificultate 4.
Complexitatea acestui tip de pictură crește ușor. Numărul de sticluțe cu vopsea nu este limitat aici de limita superioară (poate ajunge până la 30 de sticluțe cu diferite culori). În același timp, pragul ariei zonelor pentru colorare este ușor redus. Acum sunt în linitele a 1 centimetru. Aceste zone sunt situate pe o arie care acoperă 80% din întreagă pânză. Fără o pregătire preliminară, va fi problematică pictatul cu precizie a unei astfel de lucrări.
Picturi pe numere de nivelul de dificultate 5.
În acest caz, toate restricțiile privind zonele minime pentru schițe, precum și numărul de culori aplicate pe suprafața pânzei, au fost eliminate. Adesea, aproape întreaga pânză este formată din mici schițe. Prin urmare, pentru a finaliza corect sarcina și a obține o adevărată capodoperă la final, pe lângă atenție, veți avea nevoie de răbdare extremă și de cel puțin câteva zile pentru a lucra.
Costul tablourilor, în funcție de complexitate
Politica de prețuri pentru picturile pe numere este distribuită în funcție de nivelurile de dificultate. Ideea este că, cu cât este mai mare complexitatea picturii, cu atât sunt necesare mai multe instrumente și materiale diferite pentru a o finaliza. Nu este surprinzător, costul a trei cutii de vopsea și a 20-30 de cutii va fi diferit. Pentru a picta un urs din desene animate sau un peisaj imens de pădure, veți avea nevoie de o dimensiune diferită a panzei. Adăugați la această un set de perii, ambalaje, cadru din lemn, accesorii și veți avea răspunsuri despre costul fiecărui set.
Prin urmare, înainte de a cumpără un kit de picturi pe numere pe pânză, ar trebui să va decideți asupra nivelului de complexitate dorit. Dacă nu ați mai făcut astfel de capodopere, va sugerăm să începeți cu picturi de nivelurile 2 – 3 de dificultate. Puteți să pictați tablouri de dificultate mai înaltă după ce ați realizat mai multe creații de niveluri inferioare de dificultate.
Picturile de niveluri de dificultate mai mici nu sunt inferioare ca frumusețe față de cele mai dificile. Totul depinde de alegerea corectă a tematicii și a modelului.